måndag 2 maj 2016

Att välja die cut maskin

Det visade sig vara en hel vetenskap att välja die-cut maskin. Efter mycket surfande på nätet så upptäckte jag att de flesta verkade använda Big Shot från Ellison. Såg en väldigt bra video från Stacey på Scrapbookingmadesimple.com om Big Shot (YouTube-länk) som var väldigt matnyttig.

Bästa priset på en sådan hittade jag från scrapbruket.com och köpte med en mängd grejor så man hade något att börja med, även om startpaketet inkluderar en hel del faktiskt.

Köpte;
  • Big Shot starter kit (inkluderar maskinen, extended multi platform, 2 st skärplattor, ett gäng med thinlit dies, en Bigz die, paper pad att börja med)
  • Impressions pad
  • Silicon pad

Jag fick tipset på videon ovan att köpa med impressions pad och silicon pad om man vill kunna embossa och det vill jag ju, har jag förstått!

Efter en liten snabb montering av handtaget så var det bara att börja. Jag förstår varför folk tycker om att använda denna maskinen. Väldigt lättjobbad.

Jag är VÄLDIGT glad att jag såg videon ovan innan jag köpte maskinen eftersom följande hände;
  • det knakar när man vevar igenom sin "sandwich" genom maskinen - tydligen helt normalt, inte något som är lätt att veta innan
  • försök hålla reda på vilket håll som är upp och ned, ha en "do-nut-cut-plate" så att en sida håller sig snygg
  • det är helt normalt att lägga diesen fel i början och skära in i sin "do-not-cut-plate". Det har hänt "alla". 

Enda problemet nu är ju att man vill ha hur många dies som helst...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar