måndag 30 januari 2017

Hjärtan och stjärnor - Tim Holtz inspirerad

Sista tiden har jag varit helt uppslukad av Tim Holtz designer. Han hade ett antal "Facebook Live" innan den stora mässan Creativation 2017 där han visade sina produkter som han kommer ut med i år. Blev helt begeistrad och började kolla in hans blogg som är full av inspiration. Stort misstag, många timmar har gått åt *smile*

Jag hittade mängder med tekniker jag ville prova men började med "monoprint". Du kan kolla in Tims alster här. Man använde ink på en stencil som man sedan sprayade med vatten och "tryckte" mot vattenfärgspapper. I nedan exempel så använde jag en stencil från 13Arts med hjärtan på. Tyckte det var så himla kul att testa med olika färger, olika mängd vatten och olika mönster.


Såg även ett kort på Pinterest med stjärndesign och bestämde mig för att använda det som inspiration för att sätta ihop det hela. Använde Tim Holtz "Small talk" som sentiments (vad heter det egentligen på svenska... hälsningar....?!).

Sedan heat embossade jag stjärnor i guld och använde mig av en mängd die cut stjärnor i olika storlekar. Vissa stansade jag ut mitten på så den blev ihålig. De olika korten är ihopsatta med olika höjd för att få lite liv och variation. Kortbasen är i "kraft cardstock" som är stämplad med olika stämplar. Bakom den stora stjärnan är det även dekorerat med ett rosa juteband.
Alla tre varianterna.

"Take risks, do your best, never give up!"


"Do what you love, love what you do, adventure awaits you".


"Stay curious, choose to shine, make it happen".


Lite olika höjder.Måste testa mer av denna teknik. Var superrolig!

Har lagt med det här kortet i Simon Says stamps Wednesday Challenge; Anything goes

1 kommentar:

  1. whoa! these are beautiful!!! love them :) thanks for joining us on the Simon Says Stamp Wednesday Challenge!

    SvaraRadera